[Competitie] SUPER Sunday, Triathlon Almere DUIN

mei 28, 2018
Mark Van Rijsbergen

 

De wekker gaat, zie ik het goed………? Ja het is tijd

.

Tijd om uit bed te stappen en om een aantal pannenkoeken naar binnen te werken. Immers, alvorens er inspanningen geleverd moeten worden, moeten er één en ander inwendig gestapeld worden wat ons helpt de wedstrijd goed door te komen……. toch? Na bovenstaande en een bak koffie, werk ik de fiets van Kees de B en mijzelf in de auto om vervolgens Kees thuis op te pikken. Gezamenlijk rijden we naar Rien, waar Arjan en Mark v M de fietsen op de drager hebben geplaatst. Het is 06:55u, mooi op schema en klaar voor vertrek naar Almere Poort. Het is super sunday in Almere, waarop alle Divisie teams komen opdraven en een wedstrijd afwerken. Voor ons als 4e Divisie team stond er een Sprint- stayer wedstrijd op het program. Vandaag bestaat onze opstelling dus uit: Rien, Kees d B, Arjan en Mark v R. Zonder gekkigheid verloopt de trip voorspoedig en komen omstreeks 8:30u aan in Almere. Er was al gewaarschuwd voor een drukte i.c.m. de Libelle Zomerweek welke op idem deel van Almere plaats vind. Net voor aankomst twijfelend of we naar de Kiss- en ride zone zouden rijden werd deze keuze al snel voor ons gemaakt en belanden we tussen de bouwwerken (nieuwbouwwijk) op een braakliggend stuk, genaamd: parkeerplaats. Vanaf hier een kwartier lopen tot aan “de Dijk” waarop het allemaal te doen was. De captain’s briefing ging hierdoor aan de neus voorbij, maar had thuis het huiswerk vooraf al redelijk gedaan, dus geen probleem.

Al lopend naar de tent waar de startbescheiden opgehaald konden worden, liepen we door een haag van “teamtenten” met van allerlei mooi spul aan fietsen etc. Elke keer weer is dat toch enorm gaaf om te zien en creëert meteen een sfeertje. Stickers plakken, omkleden en de fietsen plaatsen in het parc ferme. Nou….. we zijn er klaar voor. Nog even met elkaar overleggen ‘wie van wie’ verwacht wanneer ‘wie achter wie’ zal eindigen per onderdeel en op de foto door supporter en begeleider van vandaag Mark v M. (Top Mark).

De start komt nabij en we begeven ons naar het strand. PANG! Voor me zie ik Arjan weg sprinten met Kees achterop. Kees raffelt de 750m af in een goeie 12min (11e zwemtijd) en Arjan, Mark v R en Rien volgen op gepaste afstanden. Wederom besefte ik weer waarom er zoveel windmolens in dit gebied stonden. Een fikse zijwind was aanwezig welke ervoor zorgde dat je graag in een groepje wilde zitten, om zo van elkaar gebruik te kunnen maken. 2 rondes van een dikke 9km en we konden de fietsen weer parkeren en fietsschoenen verwisselen voor de loopschoenen. Kees als eerste, vervolgens Rien, Arjan en Mark. T.o.v. vorig jaar een kleine wijziging in het parcours (positief) waardoor er nu 3 rondjes van 1,5km gelopen werden. Stukje door het bos, mul zand, duin, hellend fietspad en langs de “tentenhaag”. TOGA 1 was inmiddels ook gearriveerd om ons nog even support te geven richting de finish (bedankt mannen). Kees komt van ons als eerste langs de RedBull dames na de finish en Rien niet veel later gevolgd door Arjan en Mark. Conclusie: leuke wedstrijd en lekker gestreden!

Evaluerend en lopend richting de douche, viel ons oog op de Hot tubs…… Ondanks ze niet HOT waren, konden we het niet laten om hierin even plaats te nemen natuurlijk 😉

Het dagresultaat was een mooie 16e plaats van de 28 teams wat ons op een 20e plaats in het klassement heeft opgeleverd.

Volgende stop: Stadstriathlon Weert op zaterdag 9 juni

Hieronder de uitslag van TOGA 1.

Volgende stop: Stadstriathlon Weert op zondag 10 juni

Onderstaand foto’s van de 2e + 4e Divisie:

Schuiteman 2e Divisie Triathlon
Pioneer 4e Divisie Triathlon

Schuiteman 2e Divisie Triathlon

Pioneer 4e Divisie Triathlon