Mark  zegt op onze website dat het verslag van Bilzen later volgt omdat ik er de hele dag bij was. Dat laatste klopt, maar ik zou het zelf liever een korte impressie willen noemen dan een verslag.

Bilzen, ik had er tot voor kort nooit van gehoord. Het blijkt zo’n 1 3/4 uur van Gastel af te liggen.

De reis er naar toe ging vlotjes en we waren dus ruimschoots op tijd aanwezig. Alle tijd voor een beetje acclimatisatie. Inschrijven, bakske koffie, wandelingetje richting wisselzone.

Vervolgens het nodige carbon uitladen, omkleden en richting de start. De weersvoorspellingen waren een beetje wisselend. En helaas, uitgerekend een half uurtje voor de start een flinke stortbui. Sowieso een frisse dag. Niet goed voor de spiertjes. Mark van de B moest als jongeling van TOGA een kwartiertje eerder starten bij de groep onder de veertig. De andere deelnemers  van deze dag zijn Jan, Kees de B, Koen, Johan, Jurgen, Rien, Kees B, Hans en Ed.

Rond de klok van half twee gingen de mannen los. Voor een geweldige race, een groots avontuur. 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km hardlopen. Met name die 100 km fietsen is natuurlijk ongebruikelijk. Voor de toeschouwers was het allemaal heel goed te volgen. Fietsen ging over 3 ronden, net als het lopen. Ik heb onze mannen dus vaak genoeg voorbij zien komen.

Kees de B en Koen kwamen zo goed als gelijk als eersten van TOGA uit het water en vervolgens kwam de rest er in een beetje verwachte volgorde uit. Johan als vierde. Maar die bleek later helaas een lekke band te hebben opgelopen in de wisselzone. Dus die heeft direct bij de start van het fietsonderdeel zijn band moeten vervangen. Maar het zou Johan Bossers niet zijn als hij zich daar niet door uit het veld liet slaan. In de volgende drie uur speelde zich een boeiend schouwspel af. 100 km hardfietsen. En dat deden ze. Mijn hemel. Ik zou er bijna mijn kneuzingen bij zijn vergeten. Bijna, want na die drie uur staan was ik toch wel blij dat ik op mijn gemakske naar het een 1 km verderop gelegen dorp kon wandelen. In het dorp is inmiddels Mark van R met zijn zoontje ook gearriveerd om de TOGA mannen in het laatste deel aan te moedigen. Bij het fietsen had Jan de koppositie bij TOGA overgenomen en bouwde die zoals verwacht gestaag uit. Koen tweede na het fietsen en Kees de B derde.

Helaas is Ed uitgevallen vanwege een lekke band na de eerste fietsronde. Volgende keer beter Ed!

Lopen, drie rondes van drie km. Ook weer goed te volgen. De TOGA kaarten worden definitief geschud: Jan eerste, Koen tweede en Jurgen derde. Maar zoals zo vaak: iedereen heeft binnen zijn mogelijkheden gewoonweg weer een prachtprestatie geleverd. En ga er maar aan staan: 100 km fietsen. Dat is een enkeltje Eindhoven. Ik vind dat met de auto nog wel ver, laat staan met de fiets.

Nog een speciale vermelding voor Jan: derde bij de Heren 50. Dus zowaar een TOGA man op het podium in de internationale wedstrijd te Bilzen.

Op de terugweg de traditionele stop bij wegrestaurant de Goudreinet in Weert. Alwaar de dag nog eens met een gevoel van tevredenheid werd doorgenomen. Ik vrees echter dat die stop mij geen goed heeft gedaan. Op de terugweg naar huis werd ik al wat misselijk. En vervolgens had ik de hele nacht mijn eigen race: richting de wc. En heb ik 2e Pinksterdag grotendeels nodig gehad om weer een beetje bij de mensen te komen. Daarom geen groot verslag maar een korte impressie. Wat de wedstrijd niet minder heroïsch maakte.

KLIK op uitslagen voor het complete overzicht (bron chronorace.be)

Hierbij foto’s uit diverse series (in onwillekeurige volgorde):