Voor’pret’

We kunnen inmiddels toch wel zeggen dat het seizoen 2016 begonnen is.  Diverse loopjes (van zomertijdloop tot marathon en van alles daar tussen in), zwemloopjes, cross duathlons zijn al verteerd.

Maar voor een triathlon clubke zijn dit natuurlijk allemaal slechts bijnummers voor het echte werk. Met zoveel Togaleden en zo’n volle agenda zou je het overzicht kwijt raken, maar als ik mij niet vergis is 24 april a.s. de ‘echte’ start. De divisiewedstrijden in Arnhem en Amsterdam. En voor een aantal onder ons zal het binnen het totale jaarprogramma toch vooral draaien om de hele (Almere) en de halve triathlon (Italië en Nieuwkoop als ik mij niet vergis).

De writer is eerlijk gezegd nog niet echt op gang gekomen. Hij moet oppassen dat hij het niet verleerd. Vandaar alvast dit kleine oefenstukje. Een geruststellende gedachte is dat we bepaald niet gespeend blijven van informatie want onze webmaster houdt ons keurig op de hoogte van al het Toga wel en wee op onze opgefriste website.  Over opvolging hoef ik mij dus al niet meer druk te maken. Waarover dan wel? Welnu,  ergens in dit totale geweld gaan we ook nog een weekendje naar Echternach. Voor mij op zich al avontuur genoeg. En in het kader van de bijbehorende voorpret ben ik al een poosje benieuwd naar het parcours in Echternach.  Tot nu toe heb ik nog maar heel weinig tot geen informatie hierover gevonden op internet. Wel zag ik ergens een verslagje van 1 van de broers Strijk die het heeft over ‘het zware fietsparcours’. Als dat soort mannen dat al zeggen……….   En ik vond een filmpje op internet van Chris Brands. Weliswaar gedateerd. Maar anderzijds: zoveel zal er aan die wegen de afgelopen twintig jaar ook weer niet veranderd zijn? En ik ben bang dat ze tussentijds Echternach en omgeving ook niet volledig geëgaliseerd zullen hebben.  Afgaande op de beelden is het volgens mij belangrijk dat je versnellingsapparaat  en remmen (althans, voor sommigen van ons) in orde zijn.  Klik en geniet/huiver

Link naar Youtube: Chris Brands EK Echternach

Overigens,  ik denk dat we in Echternach met een wereldprimeur van doen zullen hebben. Volgens mij zullen aldaar voor het eerst in de rijke clubhistorie van Toga alle (aanwezige) leden aan hetzelfde wedstrijdonderdeel  deelnemen! En nog wel aan de Olympic distance. Op voorhand misschien te zien als het officieuze clubkampioenschap? Officieus, want de enige echte strijd om de prestigieuze clubtitel vind natuurlijk plaats in september.  Maar daarover later meer.

Groet,  Peet