weert2014weert2014

Verslag 2e Divisie Weert 1/8e triathlon

Bij afwezigheid van onze razende reporter Peet, ben ik gevraagd door onze webmaster Hans om het verslag in te leveren van deze editie.

Zaterdag 17 mei was het zover. De 2e wedstrijd van de 2e divisie was aan de beurt. Deze maal naar het zonovergoten Limburg, Weert wel te verstaan.

Nadat we verzameld hadden bij Jan en daar nog een verloren gewaande broeder hebben gevonden, zijnde Hans, zijn we vertrokken.

Toga 1 met Koen, Jan, Ed en Ad

Toga 2 met 3x Mark en Kees B.

In tegenstelling tot de 1e wedstrijd van de 2e divisie in Arnhem, een team-triathlon en heuvelachtig, is deze individueel en geheel vlak op een brug over het kanaal na.

Aangekomen in Weert, ons wedstrijdbescheiden opgehaald. Ook de eerste sanitaire pitstops. Daarna op verkenning en nog de wissel fietsen/lopen kunnen zien van de sprint Etu wedstrijd bij de junioren jeugd. Onderweg daar naar toe nog wat flyers van onze vrienden van ’t Veerke uitgedeeld.
weert2014

15.30u ging de wisselzone voor ons open. Dus terug naar de parkeerplaats, omkleden en onze spullen in orde brengen. En de 2e sanitaire pitstops.
Wisselzone was keurig ingericht met kratjes naast de fiets. En daar, jawel, de 3e sanitaire pitstops… Alsof ze ook op Rien hadden gerekend, ook hier Dixies in de wisselzone.

Tijd om richting de binnenhaven te gaan. Even daarvoor heeft de boot van de reddingsmaatschappij alles wat daar nog dreef even fijngemalen met z’n schroef, dus geen vuiltje aan de lucht óf wetsuit.

De start verliep wat chaotisch. Er waren nog mensen richting de kayaks aan het zwemmen toen de starthoorn al klonk. Het chaotische ging nog even door want die eerste 100m kon met een schoolslagje ook wel worden bijgehouden. Niet gedaan overigens. De watertemperatuur waar iedereen voor vreesde, namelijk een graad of 15, viel na de eerste schrik nog wel mee.

Hierna konden we onder niet te slechte omstandigheden aan het fiets onderdeel beginnen. Simpel parcours : heen en terug langs het kanaal. Heen windje nagenoeg mee en terug dus automatisch minder gunstig. 4 rondes die samen 23 kilometer maakten.

Vooral bij Toga 2 waren de verschillen op de tussen Mark v R, Kees B en ondergetekende klein.

Het loopparcours ging over 3 rondes door Weert. Waarbij er aan het einde van de ronde een soort slakkenhuisvormig-parcours was.

Toga 1 werd uiteindelijk gedeeld 4e , Toga 2 21e. Wat tevens de posities zijn van de tussenstand.

Nadat iedereen weer een beetje hersteld was van de geleverde inspanning hebben we ons klaargemaakt voor de terugreis. Die prijsuitreiking hebben we weer gemist.
weert2014
Om de innerlijke mens weer te verwennen zijn we gestopt bij de Goudreinet die sommigen nog kenden van vorig jaar. (1 van Ed’s 1276 hotspots…)
Meerdere Toga-ers kwamen in ieders geval graag terug voor het Limburgse Bieren Stoofpotje. Wat overigens geserveerd werd door ‘The Employee of the Month’, het enthousiasme straalde er werkelijk vanaf.

Dit liet ons echter niet meer van slag brengen op deze geslaagde dag! Nu nog 2 weekjes voor de internationale trip van dit jaar. Op naar Obernai!

Mark van den Bergh
Mark