Zomertijd- en zwem loop

 

Allereerst was er afgelopen woensdag de 2e zomertijdloop, met een groot aantal TOGA mensen aanwezig. Best gezellig om op deze manier een duurloop te doen, hoewel het de laatste 3 km in een fors tempo ging. Gelukkig was het weer nu een stuk aangenamer dan vorig jaar. Aanwezig namens TOGA waren Koen, Johan, Maarten, Jurgen, Rien, Jan, Peet, Richard, John, Niels, Kees de B, Eric en ikzelf. Niet slecht 13 van de inmiddels 18 leden. Daarbij komt nog dat Ed verkouden was en Kees B herstellende van kijkoperatie aan zijn knie. Gelukkig ging het sportief met Peet al wat beter, alleen zit hij als reporter nog even in een dip.

Voor veel van ons was de zomertijd loop een goede training voor de zwemloop van afgelopen zondag, met ook daar weer een hoog TOGA gehalte. ’s Morgens vroeg, als een echt team, na het normale zwemmen al begonnen met het uitzetten van de hekken voor het parcours (ook goed dat degene die niet mee zwommen, toch kwamen mee helpen).

Ondanks dat Ed verkouden was geweest en niet mee deed, was hij toch heel nadrukkelijk aanwezig. Maar ook Kees Bastiaansen was heel de dag van de partij als baantjes teller. En natuurlijk was onze tijdwaarnemer Rien ook van de partij, hieronder weer de 100 meter tijden. Ook stond er ene Eric ingeschreven, maar die hebben we helaas niet gezien, en ook René had plannen, maar ja fietsen op tv!?

Aan de start in de eerste serie verschenen Jurgen en Kees de Bruin, voor de lange afstand. Met beide een tijd net boven het uur (resp. 1.02,34 en 1.01,11) tonen ze aan dat de vorm er is. Hoewel Kees aangaf toch wel last te hebben, van de training inspanningen voorafgaand aan de wedstrijd. Nadat papa Jurgen klaar was, mocht hij nog een keer aan de bak om aspirant TOGA lid Sem te begeleiden (11.24 op de 100/1).

In de 2e serie mocht ik samen met John voor de korte afstand starten, voor de lange afstand stond Koen aan de start. Na ongeveer dezelfde zwemtijd als John, moest ik in het lopen de meerdere in hem erkennen. Voor mezelf heb ik lekker gelopen, maar tegen zo’n talent als John valt niet te lopen. Koen toont opnieuw aan dat de training arbeid loont 54,54 tov 57.39 vorig jaar. Zullen we hem op de triatlon toch op het fietsen moeten pakken (o ja vanaf nu op dinsdag om 18.45uur fietsen!).
Dan in de laatste serie de cracks op de korte afstand Niels, Jan en natuurlijk Johan. Ook hier is duidelijk te zien dat veel van ons goed de winter zijn door gekomen. Allereerst Niels natuurlijk, 3e overall!! Gefeliciteerd Niels een super knappe prestatie, en weer sneller als vorig jaar 25,23, vorig jaar 26,09. Ook Jan (27,36 tov 27,57) en Johan (32,34 tov 35,40) waren sneller dan vorig jaar.

Voor al degene die zondag a.s. naar Rotterdam gaan, succes en veul plezier!
Groeten,

Hans