kees

Pekkercross en terugblik 2012

Het is alweer meer dan een week geleden dat we door de Gastelse modder mochten baggeren. Ik had er vooraf niet zo’n zin in, ook gezien de conditie van het moment. Het was puur omdat het in mijn achtertuin is en geregeld door ’t Veerke, dat ik mij moreel verplicht voelde om mee te doen. (lees verder…)

borrel

TOGA BBQ 2012

Er zijn niet zo heel veel zekerheden in het leven. Maar gelukkig nog wel een paar. Eentje daarvan heb ik van cabaretier Theo Maassen. Die aan een loodgieter die een wasbak bij hem kwam installeren vroeg : op welke hoogte komt ie? En als antwoord kreeg: ‘onderkant zak is bovenkant bak!’. Kijk, dat is iets zeker weten! Maar ik heb gelukkig ook nog een zekerheidje dichter bij huis. In september vindt namelijk steevast de jaarlijkse Toga-bbq plaats in de tuin van Johan en Ingrid. (lees verder…)

Rick

Septembermaand = Togamaand, deel 2

Dinsdag 5 september, het tweede deel van de Tridaagse clubkampioenschappen van Toga: 16 km door het vertrouwde gebied van de Dinteloordse polder fietsen. Zeer bekend terrein voor de Gastelse triathleten. Al vanaf de start van de Gastelse triathlon (1985) wordt hier het fietsonderdeel gehouden. Ook vele trainingskilometers worden hier verreden. Terrein ook waar de mannen van de jongens worden gescheiden. Ontiegelijk vlak, maar de wind heeft hier vrij spel. Ik kan mij nog goed een interview van Wim van de Broek met Nick Marijnissen, meervoudig winnaar van de Gastelse triathlon, herinneren. Nick maakte toen ook een opmerking over die wind; volgens hem leek het wel of de wind in die polder altijd tegen staat! Nu doe ik graag mee aan heroïek, maar dat is natuurlijk onmogelijk. Je rijdt immers een rondje. Maar het zegt wel iets over de zwaarte van het parcours als zo’n icoon uit de triathlon sport (ooit 4e op het EK lange afstand) een dergelijke opmerking maakt. (lees verder…)
eten

Septembermaand = Togamaand

September 2013 belooft een spannende Toga maand te worden. Althans, in mijn beleving dan toch. De eerste en enige triathlonclub uit Oud Gastel organiseert dan voor het eerst in haar bestaan heuse clubkampioenschappen! Maar daar blijft het niet bij. In deze maand vindt ook de jaarlijkse Toga-bbq in de tuin van onze ‘founding father’ Johan Bossers plaats. En of dat nog niet genoeg is wordt die avond ook nog eens de ‘Toga man van het jaar’ verkozen. Toe maar, alsof je een emmer leeggooit. (lees verder…)
Zwemmen

Editie 2012: met een lach en een traan

Het zit er weer op. De Gastelse triathlonweek 2012 is achter de rug. Meer dan in het verleden heb ik ondervonden dat het een hele week, en niet (slechts) één dag betreft. Er zijn weer pracht prestaties geleverd. Het was een week met een (grote) lach en een (kleine) traan. (lees verder…)
Mark

Froidchapelle, juni 2012

In tegenstelling tot de overgrote meerderheid van de leden is Toga zelf nog jong, piepjong eigenlijk. En toch hebben we in dit korte bestaan van ons clubke al een prachtige traditie opgebouwd: de jaarlijkse buitenland triathlon. Na Zug (Zwitserland) en Weert (Limburg, ook een soort van buitenland) was dit jaar Froidchapelle (Belgische Ardennen) de bestemming. Onderstaand een sfeerimpressie. (lees verder…)