Hans “de marathonman” flikt het!

april 9, 2017
Mark Van Rijsbergen

In onze vorige post hadden we het al aangekondigd dat Hans in Rome verbleef en als afluiting van zijn citytrip (op 2 april) Maratona di Roma ging lopen. In barre “Nederlandse” omstandigheden liep Hans een puike race in een tijd van 3:47:22u.

FB_IMG_1491764751559

Vandaag (9 april) was het tijd voor Neerlands grootste marathon, NN marathon Rotterdam wel te verstaan. Veel Gastelse animo, waaronder oorspronkelijk ook diverse TOGA leden. Helaas door aanhoudende blessures moesten Rien en Mark v R al voortijdig uitschrijven, zodat hun marathon debuut toch op zich moet laten wachten. Wel aan de start verschenen trainingsbeest Mark vd B en……… Hans……. Huh?! Hans? Die is net koud terug van zijn citytrip en marathon Rome. Zou hij het gaan flikken? Twee wedstrijden á 42.195m in 1 week tijd?

Voor Mark begon de marathon goed, ondanks hij laatste weken meerdere keren de fysio en masseur heeft moeten bezoeken. Schouder, nek en kuiten werden flink aangepakt en geprepareerd voor vandaag. Samen met Christian van Caam werd een strak tempo ingezet (4:30/km), maar vanaf km 25 begon de knie op te spelen (idem als in marathon Zeeuws Vlaanderen vorig jaar) en besloot Mark na een korte break en aansluiting bij Hans bij 28km toch uit te stappen. Balen voor Mark en hopen op snel herstel.

IMG-20170409-WA0064

Maar dan…….. Hanzie! Deze week rustig een rondje uitgehobbeld in de Gastelse polder en gaf al aan dat hij zich redelijk goed voelde. Door zoon Sam flink onder handen genomen op de massagetafel en klaar voor marathon Rotterdam. En ja hoor…… ook vandaag doet hij het gewoon! In een tijd van 3:54:24u komt Hans vandaag over de finish op de Coolsingel.

FB_IMG_1491764701241

2 marathons in 1 week tijd en volbracht onder de 4 uur. Een diepe buiging Hans. Namens TOGA, maar ik weet zeker ook namens alle lezers van dit bericht. CHAPPEAU!!