Challenge Almere, info en feitjes |UPDATE|

september 7, 2016
Mark Van Rijsbergen

Tot a.s. zaterdag 07:30u gieren er diverse zenuwen door willekeurige lichamen van de 4 jongens. Voor ons een reden om alvast vooruit te blikken en jullie alvast te voorzien van de nodige informatie.

Mochten er tussentijds nog dingen wijzigen of er meer input komen, zullen we dit bericht UPDATEN en opnieuw posten via de social media. (Update in rode tekst aangegeven)

SUPPORT OP LOCATIE:

Voor de mannen is het natuurlijk helemaal gaaf als ze tijdens de race aangemoedigd worden langs het parcours. Het is een prima dag, met lekker weer. Mocht je tijd hebben, JOIN US!!

Vanuit de 2e Divisie wedstrijd in Apeldoorn rijden diverse TOGA boys door naar Almere, dus wellicht morgen middag live verslag via onze facebook en twitter

2016-09-07 10.07.26
Het weer (update 09-09-2016):

Het lijkt nog een graadje warmer te worden met iets minder wolken. Een temperatuur van 26°C geeft weeronline.nl nu aan. Dat wordt veel drinken morgen tijdens de race om het vochtbalans in peil te houden!

_20160909_125824

Voor alsnog lijkt het een warme dag te worden in Almere. Met 25°C en een zonnetje wellicht iets wat verscholen achter een wolk. Enige bewolking zou niet erg zijn, daar de zon je snel veel warmte geeft wat je tijdens het lopen vooral merkt. Windkracht 3 is op zich nog netjes, al weet je het volgens mij niet helemaal daar in de Flevopolder.

_20160907_163142

 

Startnummers:

Startnummers zijn bekend en benodigd voor de thuis- supporters om de mannen te kunnen volgen:

164. Mark vd Bergh

270. Koen van Elteren

272. Jurgen Lazaroms

346. Hans Berkhout

 

(bron: Challenge Almere)

Volgen via de smartphone/tablet:

Challenge Almere heeft een Android app (klik voor download via play store) gelanceerd waarin je middels het invoeren van het startnummer real- live je sporter kunt volgen! Hoe cool is dat!!

Hebben jullie de app al geïnstalleerd? Zie onderstaand screenshot van de Challenge Almere app

IMG-20160907-WA0011

Er wordt ook een live- stream aangeboden via internet welke via een smart tv, PC of laptop ook te benaderen is: live.challenge-almere.com

Parcours:

Zwemmen:

2 rondes van 1,9km

De Challenge Almere-Amsterdam begint met twee zwemrondes van 1,9 kilometer in het Weerwater (blauwe lijn, Half Distance atleten leggen 1 zwemronde af). De start ligt naast de Schouwburg Almere aan de Esplanade in Almere Stad. Je zwemt tegen de klok in. De eerste overgang van het zwemmen naar het fietsen vindt plaats op de Esplanade.

CAA_Swim_Course_2016-1

Fietsen:

2 rondes van 90km

Het fietsparcours van de Challenge Almere-Amsterdam volgt een twee ronden systeem. Een weg voert je langs het Weerwater en door de natuur van Almere Haven. Aangekomen op de dijk begin je je eerste ronde in westwaartse richting. De volgende 45 kilometer (totdat je bij de Flevolandse hoofdstad Lelystad bent) ligt aan je linkerhand het IJsselmeer. Op heldere dagen heb je vanaf de dijk een fantastisch uitzicht op Amsterdam. Aan de rechterkant liggen de Oostvaardersplassen: het natuurreservaat met verschillende wilde dieren. Bij de rotonde ter hoogte van Lelystad sla je rechtsaf en fiets je door het drooggelegde polderlandschap onder zeeniveau. Vanaf daar gaat het alleen nog om de kaarsrechte wegen, wind en de elementen van de polder. Via een brug kom je op Zeewolde’s grondgebied. Nadat de atleten na het tweede rondje weer in Almere aangekomen zijn volgt de transitie naar het rennen op de Esplanade in Almere Stad.

CAA_Bike_Course_2016-1

Lopen:

6 rondes van 7km

Vanaf de Esplanade begin je het loopparcours door de moderne architectuur van het stadshart. Daarna loopt het parcours door de natuur rondom het Weerwater: het meer midden in Almere dat ooit deel was van de Zuiderzee. Het loopparcours bestaat uit zes rondes waarna je op de Esplanade finisht

CAA_Swim_Run_Course_2016-1

2016-09-07 10.07.26