WAAR GING HET FOUT?

Zaterdag 2 januari 2010: “edde zin om lid te worden”, vroeg Johan Bossers mij op een feestje bij Jan Paantjens.” We zijn bezig met de oprichting van een Bourgondisch triathlon clubke voor mannen op leeftijd. We doen aan 2 á 3 wedstrijdjes per jaar mee en de gezelligheid staat voorop”.

Zondag 13 september 2015: Op de groepsapp van Toga komt de vraag van Hans Berkhout binnen: “nog liefhebbers?”. En dan hebben we het niet over een avondje gezellig bier gaan drinken of zo. Nee, dat slaat op deelname aan de HELE triathlon van Almere-Amsterdam op 10 september 2016. En vervolgens stromen binnen zeer korte termijn de bewijzen van inschrijving over die groepsapp binnen!

Naamloos (lees verder)

 

“Een rimpelloze vijver………………”

De titel van een verslag hoort een soort van super samenvatting te zijn. In dit geval dus een beschrijving in 1 regel van het Toga buitenland avontuur 2015 in Engeland. Letterlijk zou het kunnen betekenen dat de Gastelse Godenzonen in een heel kalme vijver het zwemonderdeel af hebben gelegd. Figuurlijk zou het kunnen betekenen dat het weekend zonder enig incident is verlopen. Maar het kan ook een vorm van ironie zijn. Zij die er bij waren weten het. Tegen de rest zou ik zeggen: lees het onderstaande en oordeel zelf. (lees verder)

 

Genieten…….

Het is zondag 28 juni, 12.00 uur. En ik heb merkbaar last van het ‘zondags-na de Gastelse triathlon zwarte gat’. De weken voor die triathlon werk je er bewust naar toe. Het beheerst in enige mate je leven. Ik probeer dan ook wat gezonder te leven. En natuurlijk trainen, voor zover het lichaam het toelaat. En dan is dat op die zondag in 1 keer allemaal voorbij. Maar goed, volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Eerst maar eens terugblikken op de editie 2015. (lees verder)

 

BOSBAAN TRIATHLON AMSTERDAM, TEAMRELAY 3e DIVISIE

In de familiekalender stond al lange tijd voor zaterdag 26 september met hoofdletters geschreven: Bosbaan triathlon Amsterdam, teamrelay 3e divisie!
Voor mij een bijzondere dag. Het betekent namelijk:
1) mijn debuut in het 3e divisie gebeuren;
2) een wedstrijd in en rond de Bosbaan in Amsterdam, een locatie waar ik als provinciaaltje uit West Brabant nu ook niet bepaald iedere dag kom;
3) en dan ook nog eens een relay wedstrijd, een extra dimensie aan onze in beginsel individuele sport.

En een speciale dag werd het! Een weekje van te voren werd de definitieve samenstelling van het team bekend: Mark R, Mark B, Rien en ondergetekende. Twee youngsters en twee oldies (sorry Rien). Een mooie mix. (lees verder)

 

Clubkampioenschappen

Het is nu begin september en ik pak de ‘Toga verslag-draad’ weer op. De wedstrijden in Engeland en Gastel liggen al weer zo’n 2 – 3 maanden achter ons. En op het moment dat ik dit schrijf hebben we net de clubkampioenschappen er op zitten. Dat wil niet zeggen dat er in die tussenliggende periode niets gebeurd is op triathlon vlak voor Toga. Zo zijn er divisie-wedstrijden geweest voor het eerste en het tweede team, in respectievelijk Utrecht en Oss. (lees verder)