Triathlon teamcompetities strijken neer in 010

juli 23, 2017
Mark Van Rijsbergen

Ons 3e divisie team was alweer toe aan de 4e en voorlaatste wedstrijd uit de serie. Wat onder andere leuk is aan deze competitie(s), is dat je deelneemt aan wedstrijden op locaties, waar je individueel wellicht niet zo snel zou starten. In dit geval was dit weer zo’n gave locatie, waar ik in ieder geval nooit was geweest.

Het raakt tegen 15 juli en zoals gebruikelijk maakt onze captain Mark vd Bergh de groepsapp aan en krijgen via de E-mail een bevestiging van de Perskindol sprint triathlon 010 op 15 juli op en rond de Willem Alexander roeibaan te Zevenhuizen. De starttijd wordt gedeeld en Mark attendeert ons al vroegtijdig op het feit dat het een stayer wedstrijd betreft en opzetsturen niet toegestaan zijn.

Laat ons nu vorig jaar met deze opstelling een competitie wedstrijd in Amsterdam aan de Bosbaan hebben gedaan…….. en daarbij onttrokken volgens mij bij Peet meteen de eerste zweetdruppels 😂.

Screenshot_20170723-150113

(voor degene die denkt waar dit over gaat. In die bewuste wedstrijd in A’dam klonk het startsignaal al op het moment dat onze eerste zwemmer van de teamrelay zijn wetsuit nog aan het aantrekken was. Door gigantische files kwamen we destijds dus rijkelijk laat aan op Bosbaan)

Vrijdagavond pingelt de Perskindol triathlon groepsapp en volgt de mededeling dat er waarschijnlijk niet gezwommen mag worden i.v.m. een mogelijk aanwezige blauwalg……. Podver……. dat is balen…… Later wordt het inderdaad bevestigd via de social media en moeten we even afwachten wat dit met de wedstrijd en programma gaat doen.

Laat in de avond volgt het alternatieve programma en wordt het de Perskindol Run Bike Run 010. 5km hardlopen, 16km fietsen en afsluitend 2,5km hardlopen. Oef….. das toch net een andere insteek dan we voor ogen hadden. Voor sommige wellicht een opluchting dat er niet gezwommen hoeft te worden, zeker voor de betere lopers. Onder het genot van een bak koffie na inchecken en onze spullen in de wisselzone te hebben gezet, zagen we de ene na de andere teamtent verschijnen op het binnenterrein aan de roeibaan. Ook de jongens van de RedBull tent deden hun best, ze waren alleen de handleiding vergeten naar wij dachten 😜.

Het weer was niet onaardig. Een aardig windje wel, dus hopen dat je in een leuk groepje kunt geraken tijdens het fietsen om samenwerkend die 16km af te leggen. De starttijden werden door de nieuwe opzet wat aangepast, maar al met al liep het in ons ogen gesmeerd qua organisatie.

Mark vd Bergh was zoals verwacht de snelste loper en was als eerste rond de roeibaan terug in T1. Rien en Mark v Rijsbergen zaten redelijk bij elkaar en Peet daar net achter. Er werd ondanks de wind stevig doorgefietst, maar de volgorde in onze TOGA ploeg bleven gelijk en werd er ook zo gefinisht.

Na de finish een groet aan de vertrouwde speaker Ruud de Haan, (die Wim van de Broek plechtig heeft beloofd om overal waar hij & TOGA aanwezig is een foto te maken van ons, voor Wim) en een korte evaluatie onderling qua tijden.

IMG-20170720-WA0008

Het resulteert in een 21e dagplaats:

Schermafdruk 2017-07-23 14.56.07

En in de tussenstand met nog één wedstrijd op het programma, moeten we 2 teams onder ons behouden om niet te degraderen:

Schermafdruk 2017-07-23 14.58.38

Ons 2e divisie team kwam pas in de avond in actie. Opgesteld stonden dit keer: Jan, Koen, Ad en Arjan.

Uitslag:

Schermafdruk 2017-07-23 15.46.00

Onderstaand de tussenstand in 2e divisie heren zuid: Schermafdruk 2017-07-23 15.46.41

Op naar de laatste wedstrijden van deze competitie.